maandag 2 juli 2012

O jee 18-06-2012 t/m 22-06-2012

Nou ik zal nooit meer zeggen dat het goed gaat met Ruben.
Tijdens het schrijven van de blog werd Ruben steeds zieker en de thuiszorg raadde mij aan om toch maar even contact met de kinderkliniek op te nemen.
Dus snel weer Anita gebeld die ging overleggen met de dienst doende kinderarts en binnen 3 minuten belde ze al terug ... kom maar gelijk .. dus hop in de auto en snel weer naar het ziekenhuis.
Daar aangekomen hebben we heb in een bedje neergelegt en doter Tim kwam bij hem kijken maar Ruben reageerde eigenlijk niet op hem ...Tim vond hem er slecht uit zien en er werd besloten om te beginnen met 500 ml ORS. Toen die in de darmen gelopen was via de mic key mocht RUben mee naar huis en ik moest even aan kijken hoe het de nacht door ging ging het nog door met diarree dan moest ik dinsdag maar weer komen.

De hele nacht heb ik elk uur een verschrikkelijke dunne luier gehad. En zo zaten we dinsdagmorgen weer op de dagbehandeling.
De clinicclowns zijn er altijd dinsdag maar Ruben zag ze niet eens voelde zich zo rot. Vandaag was het doel 800 ml ORS in de mic key te krijgen dan zou hij wel moeten opknappen. Ondertussen waren opa en oma terug van vakantie en naar Almere gekomen Opa is naar babs gegaan en oma is de hele dag in het ziekenhuis geweest samen  met mij aan een bedje gezeten met een Ruben die alleen maar lag te slapen.
Om 17 uur mocht Ruben toch weer mee naar huis en moesten we wederom maar de nacht aan kijken ...Opa en oma zijn 's avonds weer naar huis gegaan.

 Nou 's morgens was ik al weer op de kinderkliniek want het ging niks beter dan de nacht ervoor. Weer werd er 800 ml ORS in gespoten en nu begonnen de luiers 's middags al. Dus werd er omn 17 uur besloten om ons door te sturen naar de eerste hulp. Ondertussen is er wel al een kweek afgenomen voor de ROTA virus.
Op de EHBO werd bloedgeprikt om te kijken hoe het met zijn natrium en dergelijke was.
En moesten we wachten op de uitslag daarvoor en dan zou ik horen of ik met Ruben door moest naar de afdeling of naar huis. En mijn vermoeden werd werkelijkheid ik kreeg het bericht we gaan Ruben toch opnemen. Om half 8 lag hij eindelijk in zijn bedje op de afdeling in carantaine.
Best zielig dat mannetje weer zo te zien liggen :((

Er is 's avonds nog een keer 800 ml ORS in gedaan.

En toen mocht hij gaan slapen ( om 00:00 uur)
De volgende morgen en middag heeft hij nog een aantal dunne luiers gehad.
Dus werd er om weer besloten om hem nog een nachtje te houden.
Gelukki ging het de nacht van donderdag op vrijdag beter en
mocht ruben vrijdagochtend naar huis.

helaas moet hij nu wel weer heel erg gaan aansterken een 1 kilo eraf is veel voor Ruben.
En daar doen we weer een half jaar over om die er bij te krijgen.
En tot op de dag van vandaag is het de ene dag iets beter dan de andere dag ...
Diarree blijft en de buikpijn ook dus is er besloten dat we morgenochtend nog maar een keer gaan kijken wat er eventueel aan de hand is en ook vooral wegen want hij mag nu echt niet meer gaan
afvallen.
Dus morgen beginnen we weer met een rondje in de kinderkliniek

word vervolgd !!




2 opmerkingen:

  1. Beste Monique,

    Poeh, herken heel veel van jouw verhaal in het traject waar wij nu in zitten. Wij zitten na 8 maanden reguliere ziekenhuis op oproep AMC te wachten. Is er nu uiteindelijk bekend wat ruben precies heeft? Wat is er uit het maagontlediginsonderzoek gekomen?
    Vanaf wanneer begonnen er klachten en welke klachten/symptonen?

    Hoor heel graag even.
    MvG LvR

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Lonnie,

    Asl je even je email geeft zal ik je wat meer vertellen over Ruben en wie weet nog ergens mee kunnen helpen

    met vriendelijke groet,
    Monique Gilbers

    BeantwoordenVerwijderen