vrijdag 16 december 2011

de dag na de operatie

Vannacht om 3 uur had Ruben best veel pijn ze hebben dat redelijk kunnen onderdrukken met paracetamol en zelf wat morfine.
's Morgens kwam het pijnteam weer langs die hebben een extra shot er in gegooid en de dosis per uur ietsjes op gehoogd, De pijn nam af en Ruben werd steeds iets meer aanspreekbaar. Ruben is tussen de middag heerlijk gaan slapen en raymond is om 13 uur naar huis gegaan. Na het wakker worden om 15 uur hoefde Ruben niet zo heel lang te wachten totdat zijn broers opa en oma komen ... Ruben ging helemaal glunderen bij het zien van Jarno en Bjarne en ook opa en oma daar nog bij wat een feest.
Hij begon ineens zijn benen een beetje te bewegen en leek wat minder pijn te hebben.
We hebben lekker broodjes met knakworstjes gegeten die had oma meegenomen.. Ruben mag helaas vandaag nog niks eten en drinken wel is om 11 uur de sonde aangesloten en begonnen met voeding in de darmen te laten lopen met 10 ml per uur.
Nadat opa en oma en de jongens naar huis zijn gegaan is de verpleging gekomen en we hebben zijn "gatje"in zijn buik schoongemaakt en gelijk ook de wondjes van de operatie schooongemaakt en daarna hebben we hem ietsjes omhoog gezet met een dik kussen onder zich .. helemaal geweldig vond hij het maar ook wel erg vermoeiend ... de verpleging is nog een half uurtje met Ruben komen spelen want meneer steelt natuurlijk weer de show ... iedereen vind hem zo verschrikkelijk lief.
Om 8 uur hebben we Ruben weer neergelegd en mocht hij nog een sticker plakken omdat hij het allemaal weer goed heeft gedaan met schoonmaken van de wonden. En daarna is hij rustig gaan slapen.

word morgen weer vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten