dinsdag 20 december 2011

maandag 19 december 2011

De nacht van Zondag op Maandag was erg zwaar om 21 uur werd de voeding opgehoogd naar 500 ml op 50 ml per uur dus wat er thuis ook eigenlijk in zou moeten gaan.
Om 23 uur wilde ik naar bed gaan en toen gingen het al fout Ruben moest spugen en tot mijn verbazing spuugde hij sondevoeding uit na hem een schoon bedje te hebben gegeven ging Ruben weer slapen maar dat werd hem niet Ruben kreeg verschrikkelijke krampen en gilde het soms uit.
sonde voeding werd stop gezet maar de krampen bleven in aanvallen zo zielig om dat mannetje zo te zien liggen en niks te kunnen doen.
Om 3:30 uur hadden ze besloten de voeding weer aan te sluiten en om 4:15 uur ging dat wederom fout gillen van de pijn kinderarts er bij gehaald maar eigenlijk stonden we met ons handen in het haar dus besloten de sonde voeding weer af te koppelen en het weer aankijken .. wel extra een zetpil diclofenac gekregen. 's morgen om 11 uur kwam de kinderchirurg en daarmee besloten dat we terug naar af gaan dit is gewoon te snel voor Ruben. Dus Ruben mag zelf niks meer eten of drinken en krijgt de hele dag dor 10 ml voeding per uur daarnaast moest hij ook weer en vocht infuus  ... ha leuk nu open dat die er nog in zit nog open is dan hoeven we ieder geval niet op nieuw te prikken.
Maar helaas ook dat zat natuurlijk niet mee en er moest een nieuw infuus geprikt worden.. En aangezien ze in de Ok toch wel elke ader zo'n beetje geprobeerd hadden werd het deze arts wel heel moeilijk gemaakt maar ik heb bewondering voor haar.Ruben is zo moeilijk te prikken en ze prikte in 1 x raak dus nu zit zijn hele hand in het verband en met de mededeling dit infuus gaat pas van het vocht af als jullie naar huis gaan want er is geen plek voor een 3e x een infuus te prikken.

Nou daar lag mijn mannetje dan weer aan het infuus en de voeding op zeer langzaam en trouwens ook een lichtere vorm ervan. Hij was helemaal zich zelf niet lag maar een beetje te staren. 's Avonds is het infuus nog verhoogd omdat Ruben maar niet wilde gaan plassen... en dat heeft ie toch volgehouden tot 6:00 uur op dinsdagmorgen. De hele nacht is er extra controle geweest hoe het ging met zijn blaas en zo maar we hebben wel een stuk beer geslapen als de 2 nachten ervoor.
Op naar morgen en we blijven een klein beetje (heel klein) beetje hoop houden dat we voor de kerst thuis komen maar liever blijf ik iets langer totdat we zeker weten dat alles helemaal goed gaat met Ruben.

word vervolgt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten